0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Szuper áras termékek

MIRE JÓ ÉS HOGYAN MŰKÖDIK A PRIMER?







Mire jó a primer?
A primerek arra jók, hogy a bőrt tökéletessé, egyenletes felszínűvé, és selymes érzetűvé tegyék, ezáltal előkészítsék azt a sminkelésre, valamint arra, hogy az elkészült sminknek tartósságot adjanak.

... és működik...?
A legtöbb primer szilkonbázisú, vagyis nagy mennyiségben tartalmaz különféle szilikonokat - ilyen például a Dimethicone, a Dimethicone Crisspolymer, a Cyclohexasiloxane vagy a Cyclopentasiloxane-, ezért ha egy primer tulajdonságait nézzük, akkor elsősorban a szilikonok tulajdonságaira kell fókuszálnunk.

A szilikonok egyik jellemzője, hogy képesek a finom ráncok kitöltésére, ezért úgy tűnhet, mintha a primerek azonnal ható, ránceltüntető csodaszerek lennének. Ez persze (sajnos) nem így van, hanem csak egy átmeneti, optikai hatás, amit az esti lemosással a lefolyóba is mosunk, szóval a reklámok akármennyire is szeretnék az ellenkezőjét sugallni, a legtöbb primer nem váltja ki az öregedésgátlókat.

A smink egyenletessé, tartóssá tevésére szóló ígéretek azonban valósak - mivel a szilikon a krémeknek csúszósságot ad, ezért van az is, hogy a primerek általában nagyon jól siklanak a bőrön, selymes, lágy érzetet hagynak maguk után, ezért az alapozót valóban sokkal könnyebb eldolgozni primerrel előkészített bőrön. A sminket pedig azáltal teszik tartósabbá, hogy kitöltik az apróbb mélyedéseket, melyekbe amúgy begyűrődne a smink, valamint a szilikonmolekulák miatt a bőrön levő olaj is kevésbé tud kölcsönhatásba lépni a sminkkel, ami egyébként az alapozó lekopásának a fő kiváltója. A szilikonok a száraz bőrre is jó hatással vannak, mivel a bőrre kenve védőréteget (protective barrier) képeznek, vagyis nem hagyják azt kiszáradni a smink alatt. Összességében tehát tényleg tartósabb, szebb sminket kaphatunk a használatukkal.

Milyen egy jó primer?
A legtöbbről már tudjuk, hogy szilikon alapokon nyugszanak, ráadásul nagyjából ugyanazokon a fajtákon, szóval a különféle primerek közti eltérés nem a szilikonokban keresendő, hanem a többi összetevőben.
Egy biztos, a legkevésbé érdemes olyan alternatívát venni, amiben szilikonon és színezéken kívül szinte semmi más nem található.Érdemesebb lehet inkább befektetni egy hidratáló és antioxidáns összetevőben gazdag alternatívába, aminek a tudása nem csak a felületi tünetkezelésben merül ki, hanem egyéb pozitív hatása is van az arcbőrre.


   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk